Razredna stranica 6. a

Školska godina 2021./2022.

Božićne čestitke

Izrađivali smo božićne čestitke u alatu Canva.


Projekt Hrvatske poslovice za djecu

Sudjelujemo u projektu tumačenja i ilustriranja poslovica čiji je autor g. Miroslav Mađerić.

Dječje tumačenje i ilustracije poslovica bit će uvršteno u knjigu pod radnim naslovom “Hrvatske izreke i narodne poslovice za djecu”. Svrha je podučiti djecu apstraktnom razmišljanju, ali i vrijednostima.

Za suradnju koristimo se aplikacijom https://poslovice.glideapp.io/ u kojoj možemo pretraživati poslovice te upisivati svoja tumačenja i priče, kao i podizati ilustracije. 


Naše knjige o Tričavim pjesmama

Uz lektiru Tričave pjesme Paje Kanižaja imali smo zadatak osmisliti vlastite knjige dojmova i izraditi ih u alatu Bookcreator.

Ovdje su naši radovi.


Obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
18. studenoga 2021.

Na satu hrvatskoga jezika razgovarali smo o stradanju u Domovinskome ratu. Čitali smo domoljubne pjesme.


Scenske improvizacije Krvavog sabora križevačkoga
12. studenoga 2021.

Iako smo se namučili s tekstom Krvavi sabor križevački Milutina Mayera, koji je prilično složen i ima mnoštvo manje poznatih riječi, bili smo vrlo zadovoljni nakon razgovora o knjizi i dramatizacije pojedinih ulomaka. Osobito nas je zainteresirala činjenica da je Milutin Mayer u 19. stoljeću radio kao učitelj u našoj područnoj školi u Svetoj Heleni. Proučavali smo spomenicu iz toga razdoblja te pronašli u njoj izvješća koja je sastavio i potpisao taj poznati pisac povijesnih romana.

Jedva čekamo toplije vrijeme kad se nadamo da će biti prilika za posjet crkvi Svetoga Križa u kojoj je vjerojatno dogodio Krvavi sabor 1397. U crkvi se nalazi i slavna slika Krvavi sabor križevački Otona Ivekovića.


Igra bijega na temelju lektire Zeleni tigar
4. listopada 2021.

Na satu lektire igrali smo igru bijega na temelju romana Zeleni tigar Pavla Pavličića. Nakon pažljivog čitanja djela kod kuće na satu smo se srčano trudili odgonetnuti sve zagonetke kako bismo došli do skrivenoga blaga – slatkiša u zaključanoj kutijici. Zaključili smo da je najteže poredati događaje po redu kako su se u knjizi dogodili!


Školska godina 2020./2021.

Igra bijega
8. ožujka 2021.

Uz lektiru Trojica u Trnju igrali smo igru bijega.


Naši letci
21. veljače 2021.

Učili smo izrađivati letke.

Ovdje se mogu vidjeti naši radovi.


Lutkarske predstave

Na satu lektire krajem rujna osmislili smo lutkarske predstave prema lektiri Bajka ribaru i ribici. Lutke i rekvizite izradili su učenici koji su glumili, a za pozornicu smo upotrijebili školske klupe.

Glumili su učenici: Emanuel Balen, Magdalena Božić, Martin Brkić, Ines Čevisek, Dora Devčić, Gabriela Dokić, Lovro Ipša, Magdalena Ištok, Domagoj Jelušić, Adrian Katanović, Tena Petrus, Pia Sertić i Marta Sokolić, a ostali su gledali predstave.