Razredna stranica 6. b

Uređuju: Iva Koprić, Melani Brežac i Martina Valec-Rebić, prof.

Školska godina 2021./2022.


Projekt Hrvatske poslovice za djecu

Sudjelujemo u projektu tumačenja i ilustriranja poslovica čiji je autor g. Miroslav Mađerić.

Dječje tumačenje i ilustracije poslovica bit će uvršteno u knjigu pod radnim naslovom “Hrvatske izreke i narodne poslovice za djecu”. Svrha je podučiti djecu apstraktnom razmišljanju, ali i vrijednostima.

Za suradnju koristimo se aplikacijom https://poslovice.glideapp.io/ u kojoj možemo pretraživati poslovice te upisivati svoja tumačenja i priče, kao i podizati ilustracije. 


Kocke pričalice
15. prosinca 2021.

Uz lektiru Priče iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić izrađivali smo kocke pričalice s pomoću kojih smo prepričavali sadržaj bajki.


Književni susret s Nadom Mihaljević
27. studenoga 2021.

Uživali smo u susretu s književnicom Nadom Mihaljević koja nam je predstavila svoje knjige „Mondrian iz Lepe Vesi” i „Putovanje u mjestu”. Susret nam je omogućio i darovao povodom Mjeseca hrvatske knjige Ogranak Matice hrvatske u Križevcima.


Obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
18. studenoga 2021.

Razgovarali smo o stradanjima u Domovinskome ratu. Čitali smo priče Siniše Glavaševića i od njegovih tekstova radili blackout poeziju.


Igra bijega na temelju lektire Zeleni tigar
4. studenoga 2021.

Na satu lektire igrali smo igru bijega na temelju romana Zeleni tigar Pavla Pavličića. Nakon pažljivog čitanja djela kod kuće na satu smo se srčano trudili odgonetnuti sve zagonetke kako bismo došli do skrivenoga blaga – slatkiša u zaključanoj kutijici. Zaključili smo da je najteže poredati događaje po redu kako su se u knjizi dogodili!


Školska godina 2020./2021.


Igra bijega
8. ožujka 2021.

Uz lektiru Trojica u Trnju igrali smo igru bijega.


Dan glagoljice
22. veljače 2021.

Obilježili smo Dan glagoljice kreativnim radionicama u kojima smo se upoznavali s glagljičkim pismom.


Lutkarske predstave

Na satu lektire krajem rujna osmislili smo lutkarske predstave prema lektiri Bajka ribaru i ribici. Lutke i rekvizite izradili su učenici koji su glumili, a za pozornicu smo upotrijebili školske klupe.

Glumili su učenici: Nika Lugomer, Melani Brežac, Patricia Đurđević, Marko Pečarić, Ivan Pečarić, Lena Schneider i Iva Koprić, a ostali su gledali predstave.